תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

חמשת המופלאים: מהם עקרונות ההשקעה של המשקיעים הגדולים?

מדורים:
27/12/2022

שורה של כללי זהב אפשרו לוורן באפט, פיטר לינץ', ג'ון טמפלטון, ריי דליו ובנג'מין גרהאם לקבל החלטות חכמות – ולשנות את עולם ההשקעות

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב טרייד? לחצו כאן >>

חשבתם פעם מה המשקיעים הגדולים היו עושים, אם הם היו בנעליים שלכם? למקרה שעדיין אין לכם קו ישיר לוורן באפט ופיטר לינץ' כדי לשאול אותם ישירות, קבלו הצצה להלך הרוח של המשקיעים הגדולים בהיסטוריה ולתובנות שמהוות אבני יסוד בהצלחתם.

תיק השקעות פורץ גבולות, כזה שיוצא מהגבולות של סקטורים, מדינות או מכשירי השקעה ספציפיים, יאפשר לכם ליהנות מפיזור סיכונים רחב יותר.

קראו עוד במגזין:

וורן באפט: לכו אחרי הנתונים

וורן באפט נחשב למשקיע הפרטי הגדול בעולם ולאחד מעשירי תבל, עם הון אישי מוערך ביותר מ-126 מיליארד דולר (נכון למרץ 2022). הוא נחשב לחסיד שיטת השקעות הערך, הדוגלת ברכישת מניות בהנחה משמעותית ביחס לשווי האמיתי שלהן. איך זה מתאפשר? באמצעות ניתוח פונדמנטאלי, הכולל בדיקה של הדוחות הכספיים של החברה, של ביצועיה והשוק בו היא פועלת. זאת לצד הבנת החזון של מנהלי החברה והיכולת להבין לאן היא צועדת.

בהתאם לכך, אחד העקרונות שמנחים את באפט הוא "אף פעם אל תשקיעו בעסק שאתם לא מבינים". בעידן הרשתות החברתיות, שבו טרנדים חולפים יכולים לסחוף משקיעים, העצה של באפט היא: ניתוח החברה והבנת ערכה האמיתי מאפשרת לקנות מניות של חברות איכותיות במחיר טוב.

פיטר לינץ': אל תפחדו לטעות

משקיע ערך מפורסם נוסף הוא פיטר לינץ', מנהל קרן מגלן של בית ההשקעות פידליטי. במשך 13 השנים שבהן ניהל את הקרן היא השיגה תשואה שנתית ממוצעת בסך 29% בשנה. כשלינץ' החל לנהל את הקרן, שווי הנכסים שלה עמד על 18 מיליון דולר. כשהוא פרש מניהול הקרן, שווי הנכסים שלה עמד על 14 מיליארד דולר.  למרות ההצלחות הפנומנליות שלו, לינץ' אמר: "בעולם השקעות, אם אתה טוב, אתה צודק 6 פעמים מתוך 10. אתה אף פעם לא הולך להיות צודק 9 פעמים מתוך 10". במילים אחרות, כולנו עושים טעויות, גם אם נבצע בדיקה יסודית ומעמיקה לפני ההשקעה. היכולת ללמוד מהטעויות ומההטיות הרגשיות תאפשר לנו להתפתח כמשקיעים – ולפתח את תיק ההשקעות לאורך זמן.

ג'ון טמפלטון: להשקיע באופן פורץ גבולות

אי שם באמצע המאה הקודמת, כשטיסה לחו"ל הייתה מאורע יחסית נדיר וכך גם השקעות מעבר לים, ג'ון טמפלטון החליט לפרוץ גבולות – במלוא מובן המילה. כבר בשנת 1954 הוא היה מחלוצי קרנות הנאמנות שהתמחו בהשקעות הגלובליות, ופתחו בפני הציבור הרחב צוהר להשקעות בעולם הגדול. ההשקעות הגלובליות, בשילוב השקעות חוצות תחומים במגוון תעשיות, היו מיסודות ההצלחה של ענקית קרנות הנאמנות שייסד – פרנקלין טמפלטון, שבה מנוהלים נכון לספטמבר 2022 קרוב ל- 1.3 מיליארד דולר.

הפתיחות הגלובלית שאפיינה את טמפלטון כבר לפני שבעה עשורים, קיבלה ביטוי גם בהשקפת עולמו בנוגע לגיוון תיק ההשקעות: "המשקיעים היחידים שלא צריכים לגוון את התיק הם אלה שצודקים ב-100% מהזמן", אמר טמפלטון שהלך לעולמו ב-2008.

ישנן מספר דרכים לגוון את תיק ההשקעות: מהשקעה בחברות שונות, סקטורים שונים ומכשירי השקעה שונים (דוגמת מניות, אג"ח וקרנות סל) – ועד פיזור השקעות גיאוגרפי, המתפרס על פני כמה מדינות. תיק השקעות פורץ גבולות, כזה שיוצא מהגבולות של סקטורים, מדינות או מכשירי השקעה ספציפיים, יאפשר לכם ליהנות מפיזור סיכונים רחב יותר.

מתעניינים בפתיחת חשבון מסחר בחבר בורסה? לחצו כאן>>

poll questionמהי משנת ההשקעה המועדפת עליך?

ריי דליו: לראות את התמונה הגדולה

ריי דליו הוא מייסד ברידג'ווטר, מקרנות הגידור הגדולות בעולם שמנהלת נכסים בשווי 126 מיליארד דולר (נכון לדצמבר 2022). דליו ידוע בין היתר בכך שחזה את המשבר הפיננסי העולמי ב-2008. ביחס למשקיעים אחרים, שמתמקדים בעיקר בנתוני המיקרו של חברות ספציפיות, דליו מייחס חשיבות גם לתמונה הגדולה יותר, כלומר: להשפעות המאקרו. היכולת לנתח מגמות מאקרו כלכליות מסייעת לקבלת החלטות השקעה: האם נתוני האינפלציה יתמכו בהתחזקות מטבע מסוים או בהיחלשותו? איזה תחומים צפויים לפרוץ בשנים הקרובות בעקבות הכלכלה הירוקה, שמתפתחת בעקבות הצורך להפחית את פליטת גזי החממה? הבנת ההתרחשויות בכלכלה המקומית והעולמית מסייעת לקבל תמונת מצב רחבה יותר, כחלק משיקולי ההשקעה.

בנג'מין גרהאם: לדבוק בתוכנית

ההטיות הרגשיות מערפלות את ההיגיון ושל המשקיעים ומקשות עליהם לקבל החלטות שקולות, כשהדופק עולה. איך אפשר להתמודד עם הרגש בשיקולי ההשקעה? אפשר קודם כל להקשיב לבנג'מין גרהאם, אבי תורת השקעות הערך. לגרהאם, כלכלן אמריקאי משפיע, היה תלמיד מפורסם בשם וורן באפט.

גרהאם יצר אבחנה ברורה בין השקעה לבין ספקולציה. להשקפת עולמו, החלטות ההשקעה צריכות להיות מבוססות על בדיקה יסודית ומקיפה של הנתונים והביצועים. מתוך נקודת מוצא זו, הוא סבר שלא צריך להתרגש מתנודתיות המניות בטווח הזמן הקצר: יצירת תוכנית פעולה פיננסית, הגדרת מטרות השקעה ובחירה מושכלת של הנכסים, צפויה להניב תשואה לאורך זמן. דבקות בתוכנית שיצרתם, המותאמת למטרות, לצרכים ולסבילות שלכם לסיכון, תסייע לנטרול התנודות הרגשיות שעלולות להסיט אתכם מהדרך.

המשקיעים הגדולים הגיעו לפסגה בעזרת דבקות בכמה עקרונות השקעה מרכזיים. אותם עקרונות יכולים להעניק לנו השראה בצמתי ההחלטה השונים.  

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב טרייד? לפרטים לחצו כאן >>

אין לראות במסמך זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה או ייעוץ/שיווק לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים ו/או השקעת כספים בפיקדונות כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. האמור לעיל אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. לפיכך, האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. התנאים המלאים והמחייבים של כל שירות/מוצר, הינם כמפורט במסמכי פתיחת החשבון ביחס לאותו שירות/מוצר וכפופים להסדרים הנהוגים במיטב טרייד. אין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
    רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
    אתם קוראים: חמשת המופלאים: מהם עקרונות ההשקעה של המשקיעים הגדולים?
    Website by:

    © 2017 מיטב דש בע”מ
    אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.