תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

"חברה של מיליארד דולר? יש משקיעים שחושבים שאנחנו שווים גם 4 מיליארד"

ארי קרשין - סמנכ"ל הכספים ומנהל התפעול של קומפיוג'ן, התארח במפגש זום שקיימנו עם הסוחרים בבורסה. "בפיתוח תרופות לטיפול בסרטן האפסייד משמעותי כמו הסיכון. אם מצליחים זה וואו". צפו במפגש

מתעניינים בפתיחת חשבון מסחר בחבר בורסה? לחצו כאן>>

ארי קרשין - סמנכ"ל הכספים ומנהל התפעול של חברת קומפיוג'ן, התארח במפגש זום שקיימנו עם הסוחרים בבורסה. קומפיוג'ן עוסקת במחקר, גילוי תרופות, פיתוחן ובדיקתן בשלבים הקליניים - כל זאת, בתחום האימונותרפיה של הסרטן. 

קומפיוג'ן נסחרת כיום (תחילת 2021) בבורסת הנאסד"ק בניו יורק ובבורסה בתל אביב לפי שווי של כ-1.1 מיליארד דולר

רוצים להירשם חינם למפגשי האונליין ולצפות ברשימת המפגשים? לחצו כאן>> 

קרשין התייחס בתחילת המצגת לשאלה למה קומפיוג'ן היא חברה של מיליארד דולר: "זו אכן שאלה מעניינת… יש משקיעים שחושבים שאנחנו מוערכים ביתר, ויש כאלה שבחסר. יש כאלה שחושבים שאנו שווים 4 מיליארד דולר ויש גם ש-200 מיליון".

קומפיוג'ן נסחרת כיום (תחילת 2021) בבורסת הנאסד"ק בניו יורק ובבורסה בתל אביב לפי שווי של כ-1.1 מיליארד דולר. החברה מעסיקה כ-70 עובדים, כ-60 מהם בישראל. מטה החברה ממוקם בחולון, הניסויים הקליניים מתנהלים בארה"ב. לחברה יש, נכון ל-30 בספטמבר 2020, כ-133 מיליון דולר בקופה ללא חובות. 

לפי קרשין, התחום בו פועלת קומפיוג'ן חווה הייפ גדול בשנים 2014-2013, שלאחריו הגיעה התפכחות ונפילה של חברות רבות בתחום שאכזבו. כיום התחום נמצא בעלייה מחודשת, "בשלב  שבו החברות היותר מבוססות, שהוכיחו שיש להן משהו, שרדו את המשבר והמשיכו לצמוח".

"הפורטפוליו שלנו מורכב ממוצרים שהם שלנו מההתחלה ועד הסוף, ויש לזה פלוס ומינוס", אמר קרשין. "יש לנו בעלות וזכויות באחוזים גבוהים, אבל פיתוח המוצרים, הניסויים והקידום לוקחים יחסית הרבה זמן. בניגוד לחברות אחרות שיכולות לקחת דברים מהאקדמיה, ששם יש אולי יותר מאמרים וניסיון, במוצרים שאנו מתעסקים איתם אנחנו יוצרים את המחקר ולכן זה לוקח זמן. מצד שני, אם זה מצליח זה וואו". 

קראו עוד במגזין:

 

 

"לא מודל שעובד על להראות רווחים כרגע"

לקומפיוג'ן שיתופי פעולה אסטרטגיים עם חברות פארמה מובילות, בהן בריסטול מאירס, באייר ואסטרזניקה. קרשין נשאל האם הקשר עם אסטרזניקה קשור גם לחיסון נגד קורונה שחברה זו פיתחה - וענה: "לא, למרות שמבחינת יכולות יכולנו לעשות שם דברים, זה היה נראה לנו לא רציני לפרסם דברים בנושא זה".

בנוגע לאפשרות לשמור כיום פטנטים על מציאת חלבון אמר קרשין: "הנושא של פטנטים הפך יותר מסובך והצטמצם בשנים האחרונות. הדוגמא הכי מפורסמת היא של החלבון PD1, יום אחרי שמרק קיבלה אישור לתרופה שלה היא חטפה תביעת פטנט מטורפת מבריסטול. מרק שילמה  להם בוכטה של כסף והמשיכה לספק את התרופה. מאוד קשה לרשום היום פטנט על חלבון, בדרך כלל זה נרשם על הנוגדן כנגד החלבון. באירופה קיבלנו פטנט יחסית רחב מאוד. בארה"ב קיבלנו על הנוגדן". 

בתשובה לשאלה על המודל העסקי של החברה אמר קרשין: "להתקדם ולהיכנס לשת"פים. ככל שנתקדם במחקר ונראה יותר תוצאות חיוביות, מן הסתם גם השווי של אותם שת"פ יעלה וכך גם האפסייד למשקיעים. ככל שנעשה יותר, נוריד את הסיכון וגם השווי יעלה. מה פוטנציאל הרווח? זה לא מודל שעובד על להראות רווחים כרגע, כרגע אנחנו בפייז 1. בפיתוח תרופות לטיפול בסרטן האפסייד משמעותי כמו הסיכון".

לפי קרשין, "אנחנו (קומפיוג'ן) מוציאים כ-30 מיליון דולר בשנה, אז יש לנו כסף ל-3-4 שנים הקרובות. אנחנו לא מתייחסים להכנסות בתחזיות כי עוד לא יודעים להעריך מתי נקבל שת"פ או אבן דרך. אישית, אין דבר שישמח אותי יותר מאשר לראות חולים מטופלים עם בקבוקון שכתוב עליו קומפיוג'ן".

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב דש טרייד? לחצו כאן >>

להרשמה חינם למפגשי האונליין ולצפייה ברשימת המפגשים, לחצו כאן>>

האמור בהרצאה זו אינו אמור להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. פעילות המסחר בשוק ההון הינה פעילות הטומנת בחובה סיכון ואינה מתאימה לכל אחד. הדוגמאות המופיעות בהרצאה זו הינן תיאורטיות בלבד, ניתנות לצרכי הסברה והמחשה, ואין הסתמך על הנתונים המופיעים בהן. אין לראות באמור או בכתוב כהמלצה לרכישה ו/או למכירה ו/או לביצוע השקעות, פעולות או עסקאות כלשהן או כתחליף לייעוץ השקעות או שיווק השקעות מתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. מיטב דש השקעות בע"מ, חברות בשליטתה וכן בעלי מניותיהן, מנהליהן ועובדיהן, לא יהיו אחראים בשום צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה מהסתמכות על האמור בהרצאה זו, אם ייגרמו. כל הזכויות בהרצאה זו שייכות למיטב דש בע"מ והעברת חלקים מתוכנה לאחרים, שימוש בהם או פרסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב ממיטב דש השקעות בע"מ, הינה אסורה.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 3 שנים

    נראה שעוד יש להם לאן להתפתח. אמנם היא כבר לא בדיוק חברת חלום, אבל בהחלט יכולה לייצר ערך

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: "חברה של מיליארד דולר? יש משקיעים שחושבים שאנחנו שווים גם 4 מיליארד"
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.