תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

"אם תימשך ההחרפה במלחמת הסחר, גם הצרכן ירגיש את זה"

מדורים:
21/08/2019

אלכס זבז'ינסקי - הכלכלן הראשי של מיטב דש: "החרפה והידרדרות ביחסים מול סין יחייבו את הבנק המרכזי האמריקני להוריד ריבית בקצב יותר מהיר, כדי לתמוך בכלכלה המקומית. לא בטוח, אגב, שזה יעזור"

למסחר בבורסה, לחצו כאן>>

אלכס זבז'ינסקי - הכלכלן הראשי של מיטב דש, מנתח בראיון הווידיאו המצורף את מלחמת הסחר המתמשכת והמחריפה בין ארצות הברית לסין, את השלכותיה על הכלכלה ועל השווקים ואת תגובת הבנקים המרכזיים בארה"ב ובאירופה.

"אנחנו רואים בארה"ב ובעולם כולו חולשה, בעיקר בתעשייה, סחר חוץ והשקעות. הצרכן בינתיים ממשיך לצרוך והאבטלה מאוד נמוכה, אבל אם זה יימשך בקצב כמו שאנחנו רואים, גם הצרכן ירגיש את זה"

מה הרקע להחרפה הנוכחית במלחמת הסחר?

זבז'ינסקי: "מלחמת הסחר התחילה במחצית הראשונה של 2018 והיא מתנהלת מאז עם ירידות ועליות, אבל הכיוון הוא באמת כיוון של החרפה. עד חודש מאי השנה חשבנו שארה"ב וסין אוטוטו חותמות על הסכם, לפחות אלה היו הדיווחים, אבל אז התפוצץ המו"מ כי הסינים חזרו בהם מכמה הסכמות והגענו להחרפה ביחסים".

"אחר כך, בסוף יוני השנה, החליטו נשיא ארה"ב ונשיא סין לחזור למו"מ, אבל שוב הגענו להחרפה לאחר שהסינים, לדברי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לא עמדו בכמה הבטחות, למשל קניית תוצרת אמריקנית".

"טראמפ בתגובה החליט להטיל מכס של 10% על יתרת היבוא הסיני לארה"ב שעדיין לא ממוסה. הסינים הגיבו כמובן בצעדים משלהם, ביטלו בכלל קניות של תוצרת חקלאית אמריקנית וגרמו לפיחות של המטבע הסיני, היואן, ב-3% ביום אחד. צעד זה הוביל את ארה"ב להכריז על סין כמניפולטורית בתחום מטבע החוץ, עם כל ההשלכות שנובעות מכך. זו בינתיים השתלשלות האירועים, וברור שיש כאן הידרדרות".

מה ההשלכות של זה על הכלכלה ועל השווקים?

"ההשלכות לא פשוטות, בעיקר לסין ולמדינות או יבשות שעומדות איתה בקשרי סחר מאוד הדוקים, כמו אירופה, יפן ומדינות באסיה. הכלכלה הסינית נחלשה עוד לפני שמלחמת הסחר התחילה, אבל מלחמת הסחר החלישה אותה עוד יותר. הסינים, עם זאת, נקטו בכל מיני צעדים לתמוך בכלכלה שלהם והאמת די הצליחו בכך עד היום. הכלכלה שם התייצבה, היא אפילו מתאוששת קצת".

"הכלכלה האמריקנית, בינתיים, הייתה יציבה. הצמיחה שם הייתה טובה ב-2018 בזכות הורדה מאוד גדולה במיסים למגזר העסקי, אבל השנה אנחנו כבר מתחילים להרגיש שגם הכלכלה האמריקנית מושפעת מהחולשה בעולם, ממלחמת הסחר ומהאווירה בעולם. בסופו של דבר, יש פה אווירה מאוד שלילית למגזר העסקי. אם חברה – ולא משנה אם בארה"ב, אירופה או יפן, לא יודעת מהם כללי המשחק - איפה היא צריכה להקים מפעל כדי לשלם פחות מיסים, אז כולם מקפיאים השקעות, עוצרים מהלכים וזה מתחיל להשפיע בשרשרת גם על מקומות שלא חשבנו בכלל שהם מעורבים במלחמת הסחר".

"אנחנו רואים בארה"ב ובעולם כולו חולשה, בעיקר בתעשייה, סחר חוץ והשקעות. הצרכן בינתיים, ברוב העולם, ממשיך לצרוך והאבטלה מאוד נמוכה, אבל אם זה יימשך בקצב כמו שאנחנו רואים, גם הצרכן ירגיש את זה".

קראו עוד במגזין:

 

 

איזו תגובה צפויה מהבנקים המרכזיים בעולם?

"הבנקים המרכזיים, שהם מצילי השווקים והכלכלה בעשור האחרון מאז משבר 2008, כמובן מתגייסים מיד לעזרת הכלכלה, וכבר ראינו הורדות ריבית בארה"ב, ניו-זילנד ומדינות באסיה. באירופה אין יותר מדי מה לעשות, הבנק המרכזי שם מחזיק ריבית שלילית וכבר עשה כל מיני מהלכים כולל קניות של אגרות חוב. למרות זאת, הבנק המרכזי האירופי הכריז שיעשה עוד הורדת ריבית וכנראה גם יחזור לרכוש אגרות חוב, אבל רואים שמחסנית הנשק שלו די ריקה".

"לפדרל ריזרב האמריקני לעומת זאת, יש לאן להוריד ריבית. הוא הצליח להגיע לריבית של 2.5%, עשה כבר מהלך ראשון של הורדה ב-0.25% וממשיך לדבר על הורדות ריבית מתונות נוספות. אבל, אם ההשפעה של מלחמת הסחר תהיה חריפה, הבנק המרכזי האמריקני ייאלץ להוריד ריבית בקצב יותר מהיר כדי לתמוך בכלכלה האמריקנית. לא בטוח, אגב, שזה יעזור, כי הבעיות לא כל כך קשורות לגובה הריבית, אלא באי ודאות ופגיעה בסחר, בהשקעות ובייצוא".

למסחר במניות, לחצו כאן>>

האמור אינו מהווה ייעוץ / שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 4 שנים

    מאז 2008 הצרכן מרגיש הכל ומהר

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: "אם תימשך ההחרפה במלחמת הסחר, גם הצרכן ירגיש את זה"
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.