תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

מניות דיבידנד: מה סוד קסמן ולמה באפט מקפיד להתרחק מהן?

הן מפחיתות סיכון למשקיעים ויוצרות להם הכנסה קבועה, אך ה"אורקל מאומהה", אחד המשקיעים המצליחים בהיסטוריה, נמנע מהן בכל תנאי. האם מניות דיבידנד הן פתרון השקעה מוצלח בתקופה של ריבית כמעט אפסית?

מניות דיבידנד הן הגרסה ההיברידית של מניות ואג"ח: הן משלמות מידי שנה כסף למשקיעים, לא נושאות שעבוד ואינן מוגבלות בתשואה. יתרה מכך: כשמניות הדיבידנד משלמות למשקיע, הן למעשה מפחיתות את הסיכון שלו, מותירות לו מרווח גדול יותר לתשואה ובמקרים רבים אף יוצרות לו הכנסה קבועה.

חלוקת הרווחים של החברה היא הדיבידנד, שבדרך כלל נקוב באחוזים. כלומר, אם החברה משלמת 20% מרווחיה למשקיעים כדיבידנד, ככל שרווחיה יהיו גבוהים יותר, ה-20% שלה יהיו שווים יותר כסף למשקיעים

תשואות האג"ח הקונצרני נעות כיום סביב האפס והריבית על הפיקדונות בבנקים נמוכה למדי. במצב כזה, ברור שהמשקיעים יחפשו פתרונות אחרים - ואחד מהם הוא מניות הדיבידנד.

לפתיחת חשבון מסחר בחבר בורסה, לחצו כאן>>

יציבות במחיר המניה

איך זה עובד? הריבית האפסית במשק גורמת לכמה תהליכים כלכליים, שיוצרים פעולת מלקחיים בכיוון אחד: מצד אחד, ריבית כזו יוצרת תמריץ לעסקים ללוות כסף, בידיעה שישלמו עליו ריבית נמוכה מאוד. מצד שני, אין לעסקים חלופות להשקעה (פיקדון בבנק או אג"ח ממשלתי לא משתלמים), ולכן הם משקיעים את רוב הכסף שהם לווים בפיתוח העסק עצמו. הצעד הזה מניע את הכלכלה ואיתה את הרווחיות של החברות, שמוצאות עצמן במצב שבו הן מסוגלות לשלם חובות ואף לחלק רווחים.

חלוקת הרווחים של החברה היא הדיבידנד, שבדרך כלל נקוב באחוזים. כלומר, אם החברה משלמת 20% מרווחיה למשקיעים כדיבידנד, ככל שרווחיה יהיו גבוהים יותר, ה-20% שלה יהיו שווים יותר כסף למשקיעים. הדיבידנד, כבר אמרנו, יכול ליצור למשקיעים במניה הכנסה קבועה מעבר לתשואה על המניה. במניה כמו IBM למשל, תשואת הדיבידנד פירושה שעל כל 100 דולר השקעה במניה היא תחזיר למשקיעים 5 דולרים במזומן מדי שנה.

poll questionהאם אתה משקיע במניות?

חשוב להדגיש כי הדיבידנדים אינם חזות הכול: חברה לא משלמת את מלוא רווחיה כדיבידנד, אלא משקיעה את היתרה בעסקי הליבה שלה. למעשה, חברה בטוחה בסביבה העסקית שלה תשאף לחלק את הכסף בין החזר השקעה למשקיעים, לפיתוח עסקי הליבה שלה.

חברות שמשלמות דיבידנדים נהנות בד"כ מיציבות במחיר המניה, מאחר שלמשקיעים אין בדרך כלל סיבה  למכור מניה שמשלמת מידי שנה דיבידנדים (אלא אם התחזית לעתיד לא טובה), מקטינה בפועל את הסיכון בהשקעה ואף מניבה תשואה טובה. הדבר דומה לרכישת דירה להשקעה, שמניבה מידי חודש תזרים בצורה של דמי שכירות ובמקביל שווי הדירה עולה.

קראו עוד במגזין:

 

 

אמזון, גוגל ופייסבוק דווקא לא

עם זאת, לא כל החברות משלמות דיבידנדים. חברות מפסידות לא יכולות לפי כללי החשבונאות לשלם דיבידנד, אך גם חברות מרוויחות לא חייבות לעשות זאת. חברות היי-טק בדרך כלל נמנעות מתשלום דיבידנדים, בעיקר בגלל שהן זקוקות לסכומי כסף גבוהים למחקר ופיתוח. מדובר בחברות שאינן מניבות רווחים בטווח הקצר. אם כבר נוצר להן רווח, הן מעדיפות להשקיע אותו ביצירת מקורות רווח לעתיד. ענקיות טכנולוגיה כמו אמזון, גוגל ופייסבוק לא משלמות דיבידנדים, אך IBM, כפי שראינו דווקא כן ואף נסחרת בתשואת דיבידנד של כמעט 5%.

לא כל המשקיעים הגדולים תומכים בחלוקת דיבידנדים. וורן באפט - האורקל מאומהה, מעדיף חברות שמשקיעות את רווחיהן בפעילות הליבה של העסקים, כדי להגדיל את התשואה. לתפיסתו, משקיעים שמעוניינים במימוש רווח על המניה יכולים פשוט למכור אותה במקום לקבל דיבידנד שיפגע ברווחיות החברה וביכולתה להשקיע בעסקיה.

כשמדברים על דיבידנדים כדאי לשים לב גם לשיקולי מס. דיבידנד חייב במס לא רק בישראל, אלא כמעט בכל מקום בעולם (מדובר בעיקר בשווקים בעולם המערבי). החברות צריכות לנכות את המס לפני תשלום הדיבידנדים. לכן, אם נחזור לדוגמא של IBM, התזרים למשקיעים בפועל יהיה נמוך במקרה שלה מ-5%.

אני רוצה לפתוח חשבון למסחר בבורסה >>

האמור אינו מהווה ייעוץ / שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 2 שנים

    בספר של גרהאם אחד התנאים לקניית חברה זה חלוקת דיבידנד היסטוריית
    מה שכן בחברה שלו הוא לא מחלק דיבידנד

  • לפני 2 שנים

    באפט..עיקר השקעתו במניות דיבדנד..בראש..הרכבות באירופה.קוקה קולה. ועוד ועוד. בישראל ישראמקו מכפיל 2 ותשואת דיבדנד כ 30%

    • לפני 2 שנים

      ישראמקו עם ששינסקי וירידת המחיר מול ח"ח לא במכפיל 2

  • לפני 2 שנים

    אני משקיע בעסק כדי ליצור רווחים, גם אם יש מנכ״לים שחושבים
    שהרווחים הם פרה חולבת רק עבורם.

  • לפני 4 שנים

    זה פשוט לא נכון.
    לא מעט מהחברות בפורטפוליו של באפט משלמות דיבידנד.
    JNJ
    Kraft heinz
    coca cola
    p&g
    ועוד.
    קצת שיעורי בית בפעם הבאה.
    אבל הכתבה לא רעה.
    תודה.

    • לפני 2 שנים

      הכוונה פה שהחברה שלו בעצמו לא משלמת דיבידנד

    • לפני 3 שנים

      איך שכחת את APPLE !

  • לפני 4 שנים

    אני לא מעריכה את החברה הסו קבלה מן הבנקים כספי צבור שחסך בבנק ואינה מדווחת ללקוח שהצטרף אליה מחמת החוק שקבע זטת ולכן הלקוח חסא אונים לא מדווחים לו ולא עושים דבר כדי לדווח על חסכון של כספו ואני חושבת שאפנה לעורך דין שייצג אותי בפני חברתכם מיטב כדי אשדע מה הולך עם חסכונות שלי בחברה שלכם אני מקווה שאקבל תשובה מיכם

    • לפני 1 שנים

      Dssssdws

  • לפני 4 שנים

    איך זה עובד....כמה כסף אני אמור להפקיד כל חודש בחודשו....
    האם אפשר בהוראת קבע חודשית....
    ולכמה זמן התוכנית ....
    האם יש סיכונים בתוכנית....

  • לפני 4 שנים

    ווארן מחזיק בקוקקולה מקדונלדס ועוד ועכשיו גם בריט שלרוב מחוייבת בדוידנד
    זו פשוט עובדה לא נכונה.
    אתם לא יכולים סתם לכתוב מה שבא לכם רק כדאי לקבל קליקים חחח
    תיהיו רציניים אתם בית השקעות.
    לעומת זאת פה בארץ חברות לא נוהגות לחלק פה דוידנד
    אני משקיע דוידנד ואין סיכויי שאשקיע פה כי הבורסה קטנה לא מסחירה יכלה לעבור מניפולציות בקלות וזה פשוט חובבני.

    • לפני 4 שנים

      קליקים חחח
      חחח
      משקיע על שכמוך!!!!!!!11
      חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

  • לפני 4 שנים

    באפט לא מתרחק מחברות שמחלקות דיבידנדים. הוא מחזיק טונות כאלה.
    הוא רק חושב שזה מטופש, כי אם החברה יודעת לעשות כסף בענף שלה אז שתשקיע אותו ליצירת עוד כסף ולא תחלק למשקיעים. ומשקיע שרוצה נזילות שימכור מעת לעת.

  • לפני 4 שנים

    לדעתי חסר היגיון! אם אני מחליט להקים חברה או מפעל, המטרה שלי היא לא שיהיה לי נכס אלא שיהיו לי הכנסות מהנכס. כשהחברה לא מחלקת דיבידנדים, הוי אומר ש'החזקות הציבור' הם נכס וירטואלי שלא מכניס באמת כסף. בשלבים מסויימים הוא עולה ובשלבים אחרים הוא יורד. אבל בעוד שהמנהלים והעובדים מקבלים משכורות, לציבור ככלל אין שום תועלת אמתית מהחברה, חוץ מהעובדה שהם יכולים למכור את המניות. ואלה שיקנו מה? גם ימכרו. ובסופו של דבר הרי החברה תגיע לאיזה שהוא שיא, ומי שיקנה אז רק יפסיד ולא ירוויח בכלל. בקיצור, אם מניות נועדו רק לאקזיטים, אז יש פה בלוף של גיוס כספים בלי שמנהלי החברה יצטרכו להחזיר אותם אי פעם.

    • לפני 4 שנים

      לא מדויק,ראה דוגמא אמזון.
      חוץ מזה שלדוגמא יש את חברות המוכרות מוצרים מזיקים כמו אלטיריה שהממשל שם עליה עין אז לא רק שהיא מחלק כבר 50 שנה ברציפות דוידנד עולה היא גם ממשיכה להעלות אותו מכיוון שהיא על הכוונת מבין?
      זה יותר מורכב ובאמת שמתחום לתחום זה משתנה.
      אני לדוגמא לא רואה צורך להחזיק בנק בפורטפוליו שלי.

  • לפני 4 שנים

    זה ממש לא נכון! באפט משקיע במניות שמחלקות דיבידנד, כגון: קוקה קולה, אפל, אמריקן אקספרס, וולס פארגו ועוד ועוד. הוא עצמו לא מחלק דיבידנד למשקיעים בחברת אחזקות שלו.

  • לפני 4 שנים

    מי אמר שבאפט מתרחק מהן? אני לא מכיר את זה

  • לפני 4 שנים

    מעולה, תודה

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: מניות דיבידנד: מה סוד קסמן ולמה באפט מקפיד להתרחק מהן?
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.