תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

האתרים הכלכליים החשובים לכל משקיע: כך תשתמשו בהם בחוכמה

מפגש הזום שלנו הוקדש הפעם לאתרים כלכליים שיכולים לשמש אתכם במסחר בבורסה. מה כדאי לחפש באתר של בנק ישראל? ואיזה אתר יראה במהירות וביעילות מה מסתתר בתיקים של המשקיעים המובילים בעולם?

מתעניינים בפתיחת חשבון מסחר בחבר בורסה? לחצו כאן>>

מפגש הזום שלנו התמקד הפעם באתרים כלכליים חשובים במסחר בבורסה. אם החמצתם משהו בדרך, אתם מוזמנים לקפוץ לכל אחד מחמשת השיעורים הקודמים:

להרשמה למפגשי האונליין ללא עלות, לחצו כאן>>

המפגש התמקד באתרים של בנק ישראל והפידרל ריזרב, אתר TradingEconomics, אתר יאהו פייננס ועוד.

בנק ישראל מבצע את המדיניות המוניטרית של מדינת ישראל. הבנק המרכזי אחראי בין השאר על ויסות גובה הריבית במשק, עמידה ביעדי האינפלציה, ייצור והשמדה של כסף, מחקר כלכלי ועוד. כמשקיעים, אנחנו מתעניינים באתר בנק ישראל בעיקר בפרוטוקולים של החלטות הריבית ובדו"חות המדיניות המוניטרית, כדי להבין מהי הסביבה המקרו-כלכלית במשק הישראלי.

הפרוטוקולים, לדוגמא, כוללים גם קובץ נתונים נלווה ובו גרפים על המצב המשק, כולל ירידה לרמת ענפית. מידע זה יכול לסייע למשקיעים בקבלת החלטות השקעה. במפגש ניתחנו לדוגמא גרף המראה שימוש בכרטיסי אשראי במגוון ענפים מתחילת השנה, שמראה למעשה ירידה בכל הענפים מאמצע חודש מרץ – ורק שני ענפים שצומחים גם במשבר: רשתות מזון ובתי מרקחת.

קראו עוד במגזין:

 

 

באתר הפידרל ריזרב, האתר של הבנק המרכזי האמריקאי, ניתן לקבל מידע מאקרו על כלכלת ארה"ב. ניתן לעקוב באתר בין השאר אחר ההודעות לעיתונות של הפד, שלרוב נותנות אינדיקציה מצוינת על מצב המשק האמריקני. הן הפדרל ריזרב והן בנק ישראלי מפרסמים מידע בזמן אמיתי, כך שיהיה זמין בו-זמנית לכל צרכני המידע. גם אתר TradingEconomics מספק נתונים ומידע מקרו-כלכליים.

בתחום החברות עצמן, הצענו לעקוב אחר טפסים של החזקות של קרנות נאמנות. ניתן לעקוב אחר תיקי ההשקעות של המשקיעים המובילים בעולם באתר WhaleWisdom. באתר זה ניתן לעקוב גם אחר טפסי F13 של החזקות הקרנות.

באתר יאהו פייננס ניתן לדלות מידע רב על חברות נסחרות. הדגמנו במפגש מה ניתן לראות על פייסבוק, הנסחרת תחת הסימול FB. בישראל, לעומת זאת, האתר החשוב ביותר למשקיעים הוא אתר מאיה של הבורסה לניירות ערך, שבו ניתן לראות כל מידע ציבורי שהחברות מפרסמות.

עוד אתר שכדאי להכיר הוא אתר פאנדר, במקור אתר לניהול קרנות נאמנות. פאנדר מגדיר את עצמו כיום כ"אתר ניהול ההשקעות של ישראל", אך מצטיין בעיקר בחיפוש ופילטור הקרנות.

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב דש טרייד? לחצו כאן >>

רוצים להרשם למפגשי האונליין ללא עלות? לחצו כאן>>

האמור בהרצאה זו אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. פעילות המסחר בשוק ההון הינה פעילות הטומנת בחובה סיכון ואינה מתאימה לכל אחד. הדוגמאות המופיעות בהרצאה זו הינן תיאורטיות בלבד, ניתנות לצרכי הסבר והמחשה, ואין להסתמך על הנתונים המופיעים בהן. אין לראות בכתוב או בנאמר כהמלצה לרכישה ו/או למכירה ו/או לביצוע השקעות, פעולות או עסקאות כלשהן או כתחליף לייעוץ השקעות או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. מיטב דש השקעות בע"מ, חברות בשליטתה וכן בעלי מניותיהן, מנהליהן ועובדיהן, לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם מהסתמכות על האמור בהרצאה זו, אם ייגרמו. כל הזכויות בהרצאה זו שייכות למיטב דש השקעות בע"מ והעברת חלקים מתוכנה לאחרים, שימוש בהם או פרסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב ממיטב דש השקעות בע"מ הנה אסורה.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 3 שנים

    מה עם המגנ"א? למה לא מדברים עליה?

  • לפני 3 שנים

    מצוין. שמרתי לעצמי את הלינק במורים

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: האתרים הכלכליים החשובים לכל משקיע: כך תשתמשו בהם בחוכמה
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.